Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-28 00:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/26/fifas-dom-en-chock/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

Fifas dom en chock

Dagen efter matchen mot England fick vi helt ledigt, det var skönt. Under torsdagen tränade vi och åkte sedan för att äta lunch på en restaurang nära stranden i Santos. Vi åt churrasqueria, typisk brasiliansk mat, en buffé med olika typer av kött, kyckling och tillbehör. Supergott.
Ett samtalsämne var givetvis Fifas beslut att stänga av Luiz Suárez i fyra månader och nio månader. Det kom som en chock och måste kännas fruktansvärt för honom. Jag är säker på att han mår väldigt dåligt över vad han gjort och att han ångrar sin djupt. Men nu har Fifa bestämt att det ska vara så och då är det bara att acceptera. Han får ta de här fyra månaderna och ägna tiden åt att tänka igenom det som hänt och vad han ska göra för att komma tillbaka starkare.
Jag har spelat mot honom en gång, 2009, i play-off-spelet till VM i Sydafrika. Han är verkligen en vinnartyp som gör vad som krävs för att hans lag ska lyckas. Det är därför han vunnit så mycket.
Flera av mina lagkamrater i landslaget var i Holland när han spelade där och säger att han är lugn och sansad utanför planen. Det är i matchsituationen som han förändras.
Efter lunchen åkte vi tillbaka till hotellet och såg slutet av matchen mellan Tyskland och USA som spelades i Recife. Det är dit vi ska för att möta Grekland. Vi har goda minnen därifrån, det var ju på den arenan som vi vann mot Italien förra fredagen.
Det känns förresten som att vi har en bra känsla vart vi än åker. Hela Brasilien är fullt av fina minnen från den här turneringen. Laget är fokuserat och stämningen i gruppen väldigt bra.
Nu är det dags för nytt lagmöte, videogenomgång av vår match mot England. Efter fredagens träning lämnar vi Santos och flyger norrut. På söndag är det dags för åttondelsfinal.
Berättat för: Martin Fransson