Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 11:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/celsoborges/2014/06/27/grekland-kanns-som-ett-mentalt-starkt-lag/

Fotbolls-VM: Celso Borges dagbok

Grekland känns som ett mentalt starkt lag

Efter att ha tränat i Santos så åkte vi en och en halv timme till São Paulo för att sedan flyga till Recife, tre timmar satt vi i planet innan vi landade. Vi bor på samma hotell som förra gången vi var i Recife, när vi mötte Italien.
Det känns bra. Nu har laddningen inför söndagens åttondelsfinal mot Grekland här börjat på allvar.
Det jag har sett av Grekland i VM visar att de är ett lag som aldrig ger sig. De fick ingen bra start på turneringen när de förlorade mot Colombia och mot Elfenbenskusten hade de ledningen men tappade den, ändå har de kommit tillbaka och är vidare. Det känns som att de är mentalt starka samtidigt som de hela tiden kämpar stenhårt. Vi måste vara hundraprocentiga både i vårt spel och vår inställning på söndag.
Mellan träningar, måltider och vila har vi haft många samlingar där vi sett våra egna och motståndares matcher på video. Vi jobbar en hel del med video­analyser under VM och har en kille som har till uppgift att förbereda materialet. Ofta blir det ändå så att vi tittar på hela matcher som vår förbundskapten Jorge Luis Pinto snabbspolar fram för att då och då stanna upp och peka på intressanta sekvenser. Det är han som håller i genomgångarna.

Berättat för: Martin Fransson