Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/digitalt/2016/03/21/ny-iphone-ikvall-det-har-vantar-vi-oss/

Digitalt

Ny Iphone ikväll – det här väntar vi oss

Med största sannolikhet visar Apple upp en helt ny modell av Iphone ikväll. Samstämmiga förhandsuppgifter gör gällande att den kommer kallas Iphone SE. Den kommer vara mindre än dagens Iphone 6 och hålla ett relativt lågt pris.

"Mindre" betyder troligtvis en skärm på fyra tum, samma storlek som Iphone 5 har. Det kan dels tilltala de som tycker att större telefoner är otympliga, men också öppna för ett lägre pris. Det senare är viktigt, inte minst för att Apple ska kunna konkurrera på utvecklingsmarknader, där billiga Androidmobiler lockar många.

[caption id="attachment_162" align="aligncenter" width="490"]

Troligtvis kommer den nya modellen vara av ungefär samma storlek som Iphone 5S. Foto: AP/Nati Harnik[/caption]

Priset väntas bli omkring 450 dollar, i runda slängar vad den lätt åldrade Iphone 5S kostar i dag. Troligtvis kommer den nya Iphone SE se ut ungefär som 5S men ha ett par av funktionerna från Iphone 6: Apple Pay och en bättre kamera.

Det hela är en rätt intressant med tanke på Apples situation. Efter år av hejdlöst succéartad försäljning har efterfrågan på Iphone börjat visa tecken på att mattas av. Den säljer fortfarande bra. Med vanliga mått går det galet bra för Apple. Men det är inte ett vanligt företag. Det är världens högst värderade bolag med en särställning på mobilmarknaden, om inte sett till antalet enheter så till vinst marginaler och varumärke.

Klockan 18 svensk tid drar livesändningen av presentationen igång.