Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-26 19:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/dnsebloggen/2009/02/12/bildserier-och-rorlig-bild-nu-direkt-i-artikeln-1598/

DN.SE-BLOGGEN

Bildserier och rörlig bild - nu direkt i artikeln

Ofta finns det flera bilder knutna till en nyheteshändelse eller ett större reportage. I vår uppdaterade artikelvy kommer vi ha möjlighet att visa bildserier, vilket vi hoppas kommer höja läsarupplevelsen. Så här kommer det se ut då en artikel har flera bilder knutna till sig. För att klicka dig vidare till nästa bild är det bara att antingen klicka på pilarna nere till vänster, klicka på bilden eller helt enkelt trycka på höger/vänsterpilarna på ditt tangentbord.

Vi kommer också ha möjlighet till att visa ett webbtv-inslag i stället för en bild. Det innebär att våra läsare kan se klippet utan att öppna ett nytt fönster så som i dag. Här kan ni se skisser på hur vår webbtv-spelare ser ut och kommer fungera i dess olika lägen. Motsvarande möjlighet att ersätta en bild med ett rörligt klipp finns även för våra startsidor. Alla våra webbtv-klipp kommer också återfinnas i en egen avdelning på DN.se som är åtkomlig via vår toppmeny.