Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-17 05:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/dnsebloggen/2009/02/15/dnse-ska-bli-snabbare-1646/

DN.se-bloggen

DN.se ska bli snabbare

En del av våra besökare upplever att DN.se är långsam. Både förstasidan och andra delar av sajten laddar segt. Ibland väldigt segt.


Vi kan inte annat be om ursäkt för detta. Problemet är komplext att förklara då det finns många faktorer som påverkar den upplevda laddningstiden för en besökare. Detta är en av de största anledningarna till att vi nu ser över hela vår tekniska plattform.


Vad gör vi då konkret för att råda bot på segheten? Nedan ger jag några exempel och här blir det lite tekniskt:


* Vi ser över att själva html-koden som bygger upp sidan är korrekt och så effektiv som möjligt
* Vi ser över bildstorlekar och sidans längd
* Vi bygger om den cache-lösning som mellanlagrar välbesökta sidor
* Vi köper in nya webbservrar med högre kapacitet


Självklart hoppas vi att det arbete vi gör inom kort ska ge en positiv effekt på DN.se's prestanda.  Tester vi gjort pekar på en väsentligt mycket rappare sajt i och med ovanstående åtgärder. Vi kan dock inte garantera det till 100% eftersom inga lasttester i världen kan simulera verklig trafik. Men vi hoppas som sagt...