Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-25 00:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/dnsebloggen/2009/02/17/valkomna-till-nya-dnse-1671/

DN.SE-BLOGGEN

Välkomna till nya DN.se

Under småtimmarna i natt körde vi i gång nya DN.se. Design- och funktionsmässigt är det en hel del nytt. Vi kan nu bädda in webb-tv i artiklar, vi har samlade platser för webb-tv och för våra bloggar. Vi kommer också att ha ett nytt och bättre sök. Högerspalten använder vi för listor av olika slag. I artikelvyn kan vi visa mer relaterat material. DN.se kommer också att kunna erbjuda mer läsarmedverkan.

Det allra största arbetet med nya DN.se har dock skett undertill. Vi har nu en helt ny kod och vår förhoppning är att sajten kommer att ladda snabbare. De lasttester vi gjort under natten har varit positiva, men den verkliga prövningen kommer först när den riktiga trafiken börjar trycka på.

En del funktioner har vi gjort uppehåll för nu under lanseringsfasen (till exempel sökbevakningar och nyhetsbrev), men de återkommer i ny form. Det finns alltid risk för strul vid nylanseringar av sajter med hög trafik, och en hel del småfix återstår. Därför ber vi redan nu om överseende med det.

Vi vill gärna få feedback på det jobb vi gjort med sajten så här långt. Gradvis kommer vi att lägga till ny funktionalitet under våren. Varmt välkomna att surfa runt på ombyggda DN.se.