Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 01:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/dnsebloggen/2009/06/10/ny-funktion-dn-tema-3796/

DN.SE-BLOGGEN

Ny funktion - DN Tema

Den uppmärksamme har kanske noterat att det nyligen har börjat dyka upp en liten box med länkar till "DN Teman" i anslutning till vissa artiklar på vår ekonomisektion. Detta är en ny funktion som, enkelt förklarat, gör det möjligt för oss att gruppera alla våra artiklar fritt efter personer, platser, organisationer och ämnen. Syftet är att göra det enklare för våra besökare att fördjupa sig i och bevaka specifika områden.



Ett DN Tema kan liknas vid en "tagg", som vi märker upp relevanta artiklar med. Varje tema har en egen sida på DN.se där ingående artiklar återfinns tillsammans med länkar till andra relaterade teman. I vissa fall har vi fyllt på mer ännu mer information så som t.ex. länktips, fakta och bilder. Kolla t.ex. in temasidorna för Barack Obama, Piratpartiet, Google, Klimatet eller Zlatan Ibrahimovic.

Det finns också möjlighet att bevaka ett DN Tema via RSS.

Så här i början har vi på DN.se-redaktionen enväldigt valt ut ett 200-tal DN-teman som vi startar med. Självklart kommer det fyllas på med fler i takt med att nyhetsagendan och världen förändras.


Vi hoppas också få hjälp med tips på teman vi missat (och givetvis andra åsikter om denna tjänst) av er läsare, antingen via mejl eller kommentarer i här DN.se-bloggen.

Länk till startsidan för DN Tema hittar du i vår toppmeny (har ersatt tidigare Fördjupning). Och glöm heller inte att hålla utkik efter DN Tema-länkar i våra artiklar!