Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-24 14:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/dnsebloggen/2009/09/22/skulle-du-vilja-ha-en-personligare-dnse-4775/

DN.SE-BLOGGEN

Skulle du vilja ha en personligare DN.se?

Hur skulle innehållet på DN.se se ut om du fick bestämma? Mer kulturnyheter? Mindre sport?

Mina tankar går så här: Den redaktionella nyhetsvärderingen är en av tidningarnas stora styrkor. Man surfar in på DN.se bland annat för att själv slippa sortera bland de tusentals nyheter som når redaktionen varje dag. Det arbetet ska vi självklart fortsätta med.

Samtidigt finns det ju nyanser. Kanske vill jag att DN.se fortsätter föreslå vad jag borde läsa, men bara inom de områden som intresserar mig. I mitt eget fall skulle det exempelvis innebära att jag bara vill se klassiska sportnyheter då det hänt något riktigt stort (så som att Bolt slagit världsrekord, igen!). Övriga dagar vill jag dölja eller tona ned dem.

DN.se vänder sig till en mycket bred publik och kommer aldrig tvinga dig aktivt att välja, eller välja bort, något. Men jag undrar ändå om det inte skulle vara en värdefullt för vissa att ha det valet.

Därför vill vi veta vad du tycker: Skulle du använda dig av möjligheten att personalisera nyheterna på DN.se? Kanske ser du andra önskvärda funktioner eller möjligheter på samma tema?

Personalisering eller inte? Skriv vad du tycker i kommentarerna nedan! Det går självklart också bra att maila mig direkt.