Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 01:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/dnsebloggen/2009/12/01/valkommen-till-dina-vanners-nyheter-5482/

DN.se-bloggen

Välkommen till Dina vänners Nyheter!

Idag är vi glada att få presentera en ny social funktion på DN.se: Dina vänners nyheter. Den nya modulen hittar du en bit ned till höger på startsidan.

Dina vänners nyheter presenterar artiklar och annat innehåll som dina Facebookvänner aktivt har rekommenderat eller kommenterat på DN.se samt deras resultat på våra många tester. Du behöver alltså inte surfa till din Facebookprofil utan kan ta del av nyheterna där de är som mest relevanta – direkt på DN.se:s startsida.

Ungefär så här kan dina vänners nyheter komma att se ut:

För att komma igång behöver du ansluta ditt Facebookkonto till DN.se. Detta gör du enkelt genom att klicka på länken ”Logga in via Facebook”. Så fort du gjort detta kan du se vilka artiklar dina vänner har kommenterar eller rekommenderat.

Logga in, och tipsa dina vänner, redan idag! För dig som inte har ett Facebookkonto fungerar alla funktioner på DN.se precis som vanligt.

Om du själv vill rekommendera en artikel till dina vänner klickar du helt enkelt på ”Rekommendera artikeln” längst ned i varje artikel. Denna funktion är även den helt ny för dagen.

För dig som inte vill logga in med Facebook har än så länge funktionen inget värde. Om vår testperiod faller väl ut räknar vi dock med att ersätta den nuvarande topplistan ”Mest tipsade”, som används ganska lite, med ”Mest rekommenderade”.

Om dina vänners nyheter blir en framgång eller inte beror enbart på hur nyttig funktionen är för dig. Eftersom detta är helt nytt även för oss räknar vi med att kunna göra en hel del förbättringar i takt med att vi får återkoppling från er. Kom gärna med tips och förslag i kommentarsfältet nedan! Det går även bra att skicka e-post till mig.

Uppdatering: För dig som redan tidigare använt ditt Facebookkonto på DN.se kan det ta lång tid innan vänners nyheter uppdateras. Detta problem åtgärdas i början av nästa vecka.