Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 08:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/dnsebloggen/2010/01/19/rekordmanga-laser-dnse-5821/

DN.SE-BLOGGEN

Rekordmånga läser DN.se

Förra veckan var DN.se:s bästa hittills räknat i unika webbläsare, närmare bestämt drygt 1,4 miljoner. Motsvarande vecka för ett år sedan var siffran ungefär en miljon, vilket innebär en ökning med 40 procent.

Om man tittar närmare på vilka artiklar som lockade flest läsare kan man konstatera att flera nyhetshändelser bidrog till rekordtrafiken i förra veckan – normalt är annars att rekordveckor brukar utmärkas av enstaka, stora nyhetshändelser, något konkurrenten konstaterar här. Informationsbehovet om tragedin på Haiti var givetvis stort och DN.se:s artikel om hur man kan hjälpa nödställda hörde till de allra mest lästa under den gångna veckan.

På DN.se är vi givetvis enormt glada över att så många väljer att läsa oss varje vecka. Men det är nästan ännu roligare att se hur mycket ni läser när ni besöker oss, eftersom det kan ses som en indikation på sajtens kvalitet. Antalet sidvisningar, eller klick för att använda ett mer vardagligt uttryck, landade på 16,5 miljoner i förra veckan.

 Om du är intresserad av statistik om trafik till svenska webbplatser hittar du mer information hos Kia-Index.