Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 09:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/dnsebloggen/2010/02/09/dnse-nu-mycket-mer-snabbsurfad-6139/

DN.SE-BLOGGEN

DN.se - nu mycket mer snabbsurfad

DN.se har länge varit tungladdad och trögsurfad för besökarna, ett problem som varit särskilt märkbart för läsare som suttit med långsammare uppkopplingar - typexemplet är läsare på semester utomlands som frustat över hur långsamt sajten laddat på internetkafét. Samtidigt läser allt fler vanliga DN.se via relativt långsamt 3G-surf på mobiler med större display, exempelvis Iphone.  

Vi är väl medvetna om den irritation som kan uppstå framför datorn (eller mobilen) när det går sakta. De senaste månaderna har därför både redaktion och utvecklarna på DN.se lagt mycket kraft på att göra DN.se till en mer lättsurfad sajt, och vi kan nu konstatera att arbetet varit mycket framgångsrikt. 

I dag tisdag, på eftermiddagen, väger sajtens förstasida exempelvis lite drygt 1,7 mb, att jämföra med ungefär dubbelt så höga nivåer i november förra året. Målet är att som sämst ligga på ungefär samma nivå som konkurrenterna och i dag kan jag konstatera att vi för första gången på mycket länge är bättre än flera av dem.

Förutom att redaktionen jobbat aktivt med bildhanteringen, utan att försämra läsarnas kvalitetsupplevelse, har utvecklarna åstadkommit mycket genom att komprimera så kallade script på DN.se - förbättringen är klart märkbar. Sammantaget hoppas vi att detta ger dig en mycket mer angenäm upplevelse som besökare på DN.se.