Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 09:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/embloggen/2012/06/14/hellre-mellberg-an-zlatan-pa-dejt/

EM-bloggen

Hellre Mellberg än Zlatan på dejt

Rätta artikel

Jag minns det förvånansvärt väl. På en färja till Bornholm i nian var tjejerna i klassen oense om vem som var hetast i det svenska landslaget; Olof Mellberg eller Fredrik Ljungberg. Den svenske mittbacken gick vinnande ur striden.

Det var tretton år sedan nu, men fortfarande är Olof Mellberg den stora favoriten enligt en undersökning från Spraydate. Dejtingsajten har frågat svenska singeltjejer om vem i EM-truppen de helst skulle vilja dejta och 29 procent röstade på mittbacken.

Zlatan Ibrahimovic fick nöja sig med en andraplats med 19 procent av rösterna och jagas närmast av jokern Markus Rosenberg med nio procent. Den svenska lagkaptenen beskrevs av tjejerna som modig och med attityd, medan Markus Rosenberg uppskattades för sin coolhet och för sin "toksöt"-het.

Olof Mellberg fick epiteten stabil, manlig, trygg och ”en riktig viking”.

Anmärkningsvärt är att endast kvinnor verkar ha tillfrågats. Resultatet hade förstås varit mer intressant om även hbtq-singlar fått rösta.

Vad tycker du? Borde Chippen ha tagit plats? Tyck till i kommentarsfältet.