Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 13:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/embloggen/2012/06/15/pa-kollisionskurs/

EM-BLOGGEN

På kollisionskurs...

Lasse Lagerbäck yttrade en gång, ”allt är förstört”, sedan en reporter kikat i smyg på en träning landslaget genomförde på Stockholms Stadion, och sedan beskrev den i tidningen.
Det är tur att han inte fick Roy Hodgsons jobb, för som förbundskapten för England, skulle han hittat ständiga källor till irritation.
EM-turneringen hann inte ens börja innan den engelska landslagsledningen och det engelska pressdrevet hamnade på kollissionskurs.
För vi talar om ett drev, de engelska journalisterna reser i grupp, jobbar i grupp, med någon form av inbördes hackordning, vilket skapar lite av en ”vi mot dom-känsla”.
Landslagsledningen kontrar med en ”von oben-attityd”, där löften och givna klockslag är föremål för förändring, i sista stund.
Ett tydligt exempel var presskonferensen i Krakow i onsdags. Landslagsledningen hade utlovat Joleon Lescott och James Milner till podiet, två startspelare alltså.
En timme före utsatt tid kom en av underhuggarna på FA (förbundet) och bad närvarande journalister på mediacentret att ta kontakt med sina kollegor och förklara att presskonferensen skulle börja, …strax.
”And by the way, it will be Jordan Henderson and Danny Welbeck”.
En av mina kollegor, som tillhör gänget från söndagstidningarna konstaterade luttrat:
”så här gör de hela tiden, vi är på kollisionskurs.”