Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/embloggen/2012/06/19/vad-ar-det-for-fel-pa-jan/

EM-bloggen

Vad är det för fel på Jan?

Rätta artikel

OPALENICA. En artikel på den förträffliga sajten Spiegel Online drabbar mig hårt. Jan är sedan länge ett av de allra vanligaste förnamnen i Tyskland, men ingen tysk landslagspelare har hittills hetat Jan. Ingen. Uwe, Franz, Heinz - jawohl, men aldrig en Jan. Vad är det för fel på Jan? Jag söker tröst på hemmafronten, letar i minnet och hittar IFK Norrköpings tekniker Janne Svensson, Åtvidabergs lille VM-back Janne Olsson, en back till i Gais-Janne Olsson, mittbacken Jan Eriksson (minns målet i EM -92) och en skyttekung i Jan "Lill-Damma" Mattsson från Öster och proffs i...Tyskland! Det är inget fel på Jan. Inte i Sverige. JAN LEWENHAGEN