Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 02:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2009/01/27/protest-pa-fjarde-veckan-1284/

Epsteins STHLM

Protest på fjärde veckan

Rätta artikel

Undersköterskan Jonas Nordgren från Västerås protesterar mot FRA-lagen. Han har tagit fyra veckors semester för att åtta timmar om dagen genomföra en sittdemonstration utanför riksdagshuset. Nu är han inne på fjärde veckan. "Jag kan inte stillatigande se hur en lag får vara i kraft som så hotar den personliga integriteten som FRA-lagen. Den måste rivas upp", säger han.

Förra veckan blev han intervjuad av Rapport. I inslaget fick han i stället för Jonas Nordgren heta Jonas Nordkvist av reportern Anders Lindqvist vilket föranledde Jonas Nordgren till följande underfundiga kommentar på hans blogg: "jag får väl slå någon i huvudet med en frusen trädgren för att demonstrera skillnaden" (mellan "kvist" och "gren").

Det erinrar om DN:s gamle redaktionschef Axel Wennerling som hade hand om fasta anställningar och vikariat. Om någon sökande stavade han namn fel på ansökningskuvertet, t ex "Wennerlind", så brydde han sig inte ens om att öppna det för att läsa igenom jobbansökan. "En journalists första plikt är att stava sina intervjuoffers namn rätt", ansåg han. Med rätta.

Jonas Nordgren sitter kvar vid sin marschall veckan ut.