Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 06:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2009/02/20/operaariorna-ekar-pa-drottninggatan-1747/

Epsteins STHLM

Operaariorna ekar på Drottninggatan

Operaariorna ekar mellan Drottninggatans husväggar. Charlotta Huldt-Rambergs sång får fotgängarna att stanna till och förundrat lyssna till Rossini och Verdi. Efter ariorna vidtar de uppskattande applåderna och Charlotta Huldt-Ramberg försvinner in i Operahuset Reginas räjonger: ”Jag måste försöka sjunga in lite folk i lokalerna.”

Operahuset Regina är både restaurang och operahus. På dagarna serveras luncher och på kvällarna spelas kritikerrosad operacirkus inför den bordsplacerade publiken. Operahuset Regina har funnits i tolv år år. Från början (1912) var Regina premärbiograf. Många av Victor Sjöströms och Mauritz Stillers filmer hade premiär här. Biografen lades ned 1960. Då kom ABC-teatern in i lokalerna, sedan var det katolsk gudstjänstlokal, återigen teater innan Kulturama tog över och gick i konkurs 1996 då Charlotta Huldt-Ramberg förvandlade Regina till Operahus.