Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Operaariorna ekar på Drottninggatan

Operaariorna ekar mellan Drottninggatans husväggar. Charlotta Huldt-Rambergs sång får fotgängarna att stanna till och förundrat lyssna till Rossini och Verdi. Efter ariorna vidtar de uppskattande applåderna och Charlotta Huldt-Ramberg försvinner in i Operahuset Reginas räjonger: ”Jag måste försöka sjunga in lite folk i lokalerna.”

Operahuset Regina är både restaurang och operahus. På dagarna serveras luncher och på kvällarna spelas kritikerrosad operacirkus inför den bordsplacerade publiken. Operahuset Regina har funnits i tolv år år. Från början (1912) var Regina premärbiograf. Många av Victor Sjöströms och Mauritz Stillers filmer hade premiär här. Biografen lades ned 1960. Då kom ABC-teatern in i lokalerna, sedan var det katolsk gudstjänstlokal, återigen teater innan Kulturama tog över och gick i konkurs 1996 då Charlotta Huldt-Ramberg förvandlade Regina till Operahus.