Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 13:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2009/06/17/felfria-tander-i-taby-3879/

Epsteins STHLM

Felfria tänder i Täby

Skeletten som just grävts upp ur jorden  i Täby kyrkby intill Frestavägen tillhör storbonden Jarlabankes släkt (tror arkeologerna). Även deras tusen år gamla tänder har hittats i så gott skick att en förbipasserande tandläkare spontant sa: ”Ja, men deras tänder är ju i bättre skick än mina patienters!” I dag, onsdag, är sista dagen att bese utgrävningsplatsen, tänderna och skeletten. Allmänheten är välkommen. Läs mer här.