Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Madeleine Sjöstedt och Olof Öhman följ Olof Palmes exempel!

Almarna fick stå kvar i Kungsträdgården 1971. Politikerna lyssnade på den allmänna opinionen till sist. Madeleine Sjöstedt, du ansvarige borgarråd, varför inte göra likadant som dina föregångare. Släng prestigen i sjön och kom till Aspuddsbadet på lördag, delta i festivalen och debatten om Aspuddsbadets framtid. Gör detsamma du Olof Öhman, projektledare för ”Söderort 2030 – en framtidsvision för alla”, som reser runt i de södra förorterna och lyssnar på invånarna vad de vill med sin närmiljö i framtiden. Du fick en inbjudan att delta i debatten på lördag och funderade ett tag men efter att ha rådgjort med idrottsförvaltningen svarade du nej ”eftersom badet är ockuperat”.

Borgarrådet för kultur och idrott, Madeleine Sjöstedt, diskuterar Aspuddsbadet på budgetdebatten i kommfullmäktige för en vecka sedan.

Projektledaren Olof Öhman diskuterar medborgarinflytande i Skarpnäck för två veckor sedan.

Fega inte ur, Madeleine och Olof! Ställ upp i diskussionen! Gör som Olof Palme på sin tid när han kom till det ockuperade kårhuset 1968 på Holländargatan och pratade med studenterna. Strunta i formaliteterna! Visa lite politiskt mod!

Olof Palme diskuterar med studenterna i det ockuperade kårhuset i maj 1968.

Badhusfestivalen på lördag 21 november pågår klockan 14-23. Författaren Kjell Johansson läser avsnitt ur sina böcker om Aspuddsbadet, debatten om stadsplanering och medborgarinflytande är klockan 16.  ”En film om män som badar”, Bengt Boks dokumentärfilm om Liljeholmsbadet och Jan Volnys dokumentär om rivningen av musikstället Macken i Midsommarkransen visas. Spelar gör Stefan Sundström, Stina Berge, Kajsa Grytt, Svart Smultron, Sanna Carlstedt, Tim Vantol, San Silvestro, Victoria Moralez och Carlito. Inträdet kostar 80 kronor. Allt för att rädda Aspuddsbadet.

(PS. Bilden på Palme och kårhusockupationen är hämtad från sidan 83 i en av de finaste fotoböckerna som kommit ut i Sverige, Carl Johan De Geers Med kameran som tröst del 1 på Bokomotivs förlag 1980. Hoppas du förlåter mig Carl Johan att jag lånade dina bilder till att illustrera det här blogginlägget. Jag kunde helt enkelt inte låta bli).