Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 15:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2009/11/25/aspuddsbadet-rivs-en-sorgens-dag-for-nardemokratin-5425/

EPSTEINS STOCKHOLM

Aspuddsbadet rivs! En sorgens dag för närdemokratin

Rivningen av det anrika Aspuddsbadet med 20 000 besökare om året har inletts. Polisen stormade det 90-åriga badhuset på onsdagsmorgonen och lyfte ut ockupanterna. Det är en sorgens dag för närdemokratin i staden. 4 000 namnunderskrifter för badets bevarande, en enig politisk opposition i stadshuset för badets bevarande, en nybildad ekonomisk förening som erbjöd sig att rusta badet och driva det utan kostnad för staden, ingenting hjälpte. Den politiskt ansvariga, borgarrådet för kultur och idrott, Madeleine Sjöstedt (fp) lät sig inte bevekas. Hon brydde sig inte ens om att en enda gång personligen komma ut till Aspuddsbadet och bekanta sig med de lokala förhållandena trots många inbjudningar från den gamla badhusföreningens medlemmar. Politikerna talar ofta och gärna om medborgarinflytande och närdemokrati men när det verkligen gäller så blir det den gamla maktfullkomligheten som segrar. Trist!