Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 14:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2009/12/07/aspuddsbadet-rivs-folkets-vilja-ignoreras-5536/

Epsteins STHLM

Aspuddsbadet rivs. Folkets vilja ignoreras

Protesterna är förgäves. Tusentals namnunderskrifter till ingen nytta. Aspuddsbadet började rivas på måndagsmorgonen. Polisen spärrade av ett stort område runt badet. Rivningsfirmans borrmaskiner hördes inifrån det 90-åriga badet. Ut på gården flög diverse inventarier alltmedan uppretade och förtvivlade Aspuddsbor (många unga föräldrar) försökte prata med ”dialogpoliserna” till ingen nytta.  Poliserna gör bara sitt jobb. Det är politikerna som bestämmer. Rivningen av Aspuddsbadet är ett mörkt kapitel i Stockholms historia. En förening har erbjudit sig att driva badet utan kostnad för staden. Den politiska oppositionen vill bevara badet. Men alliansen med kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) säger blankt nej och driver hårdnackat igenom rivningen. En socialt fungerande träffpunkt slås i spillror. En kulturellt betydelsefull byggnad krossas. Ett unikt bad offras för den politiska prestigens skull. Mycket, mycket trist!