Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 14:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2009/12/08/man-kanske-kan-ge-bort-aspuddsbadet-i-julklapp-5550/

Epsteins STHLM

Man kanske kan ge bort Aspuddsbadet i julklapp

Vid midnatt stod en tapper skara eldsjälar på vakt vid Aspuddsbadet på utsidan av avspärrningen. På andra sidan stod poliserna. Tillfarten till Aspuddsbadet är blockerad med parkerade bilar för att ingen grävmaskin ska kunna komma fram till badet. Frågan är när bilarna bogseras bort.

Tiden är knapp för att rädda Aspuddsbadet från att slutligen slås i grus. Aspuddens Kultur & Badhusförening Ek Förening förhandlade i går med kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) som inte ansåg att föreningens ekonomiska plan för att rädda badet är tillräckligt stabil. Därför tänker föreningen gå ut med ett upprop till intresserade att teckna andelar i det upprustade badet.  På så sätt skulle pengar kunna samlas in för att trygga badets existens. Om jag inte är felunderrättad är andelarna tänkta att bli på 1 000, 5 000 och 15 000 kronor. Man kan alltså bli delägare i badet genom att teckna sig för en andel. Sådan är tanken. Om man köper en andel kan man ju alltid ge bort Aspuddsbadet i julklapp, eller åtminstone en del av det. Kanske ingen dum idé, om det fungerar.

PS. Fel av mig. Rätt andelspris ska vara: Andelarna tecknas för 5000 kr eller 10000 kr där andelspriset är 5000 kr. SE KOMMENTAR!