Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-10 19:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/01/21/odenplans-trad-forvandlas-till-flis-5838/

Epsteins STHLM

Odenplans träd förvandlas till flis

Lars Epstein
Rätta artikel

Träden på Odenplan började sågas ned på onsdagen. Banverket startar byggandet av pendeltågsstationen för Citybanan, den sex kilometer långa tunneln mellan Södra station och Tomteboda.

Många människor stannar till i steget när de upptäcker vad som sker med de ståtliga träden. ”Nu är Odenplan borta. De kunde ha sparat träden och byggt ändå”, säger en kvinnlig Busslinkanställd som skakar på huvudet i väntan på att avlösa föraren i nästa buss som är på väg in till hållplatsen. ”Nu kommer det att ta tid innan det blir grönt på Odenplan igen”, konstaterar en man som med dyster min står och tittar på den vrålande flistuggen som sönderdelar lindarnas avhuggna grenar. En kvinna smyger in innanför avspärrningen och fäster ett handtextat plakat på den ståtliga kastanjen. ”Rädda mig” lyder texten. Men hoppet är nog ute.