Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 16:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/03/13/konfektasken-invigd-i-bredang-6695/

Epsteins STHLM

Konfektasken invigd i Bredäng

Bredängs bibliotek har bytt lokaler och öppnat närmare tunnelbanan. Stadsbibliotekarien Inga Lundén invigde det nya tunnelbanebiblioteket på fredagseftermiddagen.

Hon liknade det vid en ask med engelsk konfekt. Inredningen är onekligen läcker och färggrann. Hon uppmanade bredängsborna att titta in på biblioteket om det missade tåget intill stan eller varför inte sitta över några avgångar och botanisera i biblioteket i stället, föreslog hon.  Visserligen har inte det nya biblioteket lika många böcker som det gamla, men det är inga problem att beställa och Skärholmens bibliotek ligger ju dessutom bara två stationer bort, påpekade hon också. Inga Lundén bjöd följdriktigt invigningsbesökarna på uppskattat blandgodis.

Jag noterade att några småkillar (ingen som är med på bilden) tog ett antal rejäla grabbnävar (när de trodde ingen såg dem) och fyllde sina ryggsäckar för att täcka sockerbehovet över helgen. (Jag fick en stark déjà vu-känsla när jag dem. Det kunde ha varit jag själv som tioåring. Jag måste ha gjort något liknande någon gång för längesedan även om jag totalt  förträngt det).

Bredängsbon (Miss Universum) Catti Brandelius och Anna Kindbom förgyllde invigningen med progressiv sång och vackert spel.

Nu finns det tre så kallade tunnelbanebibliotek i Stockholm  (Stureplan, Högdalen och Bredäng). Blir det fler? ”Inte än på ett tag. Först ska vi utvärdera den här omgången”, sade stadsbibliotekarien Inga Lundén.

Läs även bloggen: "Ohotat" bibliotek "räddat"