Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 02:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/04/24/i-dag-ar-stora-slussendagen-rorelsevandring-inledde-7062/

EPSTEINS STOCKHOLM

I dag är stora Slussendagen Rörelsevandring inledde

”Slussens former härmar människokroppens. Slussen är lätt att röra sig i. De bågformade backarna är inte för branta utan lagom avvägda”. Med dessa ord inledde Karin Schmidt sin rörelsevandring genom Slussens vindlande passager. Som en dansledare fick hon gruppen att röra sina armar och kroppar i böljande rörelser genom hela Slussen.

Rörelsevandringen var starten på Slussendagen som fortsätter klockan 14 med allsång. Därpå följer musik och tal av bland andra Carl Johan De Geer,  Christopher O´Regan och Björn Ranelid.