Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 00:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/05/11/jattejippot-forbereds-pa-skeppsbron-7182/

EPSTEINS STOCKHOLM

Jättejippot förbereds på Skeppsbron

På Skeppsbron växer sig stålrörsbygget sig större för var dag. Vad är det som pågår? Det är förberedelserna för ett jättejippo som kallas Love Stockholm 2010 och som pågår på olika ställen i staden i fjorton dagar från den 6 juni fram till kulmen, nämligen kronprinsessbröllopet i Storkyrkan den 19 juni kl 15.30.  Temat är ”love”, dvs kärlek, och är tänkt att bland annat stärka den svenska huvudstadens varumärke i utlandet. Kända artister ska uppträda gratis på flera scener och alla som heter Daniel och Victoria kommer in gratis på Victoriahuset i Bergianska trädgården.  Skansen erbjuder barnen ”att leka prins och prinsessa och gifta sig på låtsas” medan de vuxna kan fira drop-in-bröllop om de inte hellre vill ingå äktenskap 130 meter över marken på Globens tak. På Moderna museet kan man köpa ”kärleksfulla picknickkorgar” i Café Blom eller äta en ”förälskad meny” i restaurangen. På Strindbergsmuseet visas en liten utställning med Strindbergscitat om kärlek. (Jag undrar vad den gamle rabulisten hade tyckt om att på detta sätt delta i det stundande jippot).  Det verkar bli lite Vattenfestivalen över det hela med uteserveringar lite övarallt, reklamjippon och trängsel på gatorna. Charterbussarna till Stockholm är tydligen liksom hotellen fullbokade. Runt 2 000 journalister lär visst också vara att vänta. Jag har hört ett rykte att hela Gamla stan ska spärras av den 19 juni. Jag undrar om det är sant.