Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 15:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/05/26/oskar-iii-delar-ut-flygblad-7340/

EPSTEINS STOCKHOLM

Oskar III delar ut flygblad

En elegant hovman går och delar ut flygblad på Segels torg. Han heter Oskar. Jag kallar honom Oskar III. Han representerar Republikanska föreningen som vill avskaffa monarkin på demokratisk väg.  ”Statschefen ska tillsättas på ett demokratiskt sätt, fjäsk och personkult avskaffas”. Den 19 juni ordnar Republikanska föreningen fest på Berns med bl a Timbuktu, Anna-Lena Brundin, Mikael Wiehe och Andreas Grega på temat ”Love republic”, vilket framgår av Oskar III:s flygblad.