Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 06:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/06/22/jatteakvarium-byggs-pa-vasagatan-7618/

Epsteins STHLM

”Jätteakvarium” byggs på Vasagatan

Den låga delen ...

... av Scandic Continental på Vasagatan ...

... rivs för ...

... Citybanans nya stationsbyggnad.

Nu rivs Hotell Scandic Continentals låga byggnad vid Vasagatan mittemot Centralen. Här ska den nya uppgången för Citybanan ligga i framtiden. Men det blir ingen skyskrapa på platsen som det planerades för dryga året sedan. I stället blir det ett genomskinligt glashus, lite som ett jättelikt akvarium innehållande människor i stället för guldfiskar.

Ungefär så här ska det se ut interiört.

Så här kommer det inte att se ut. Ett av fyra idéförslag (White arkitekter) till skyskrapa på platsen, en idé som spolades.