Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 00:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/07/04/waka-waka-brakar-loss-pa-sergels-torg-pa-onsdag-pa-youtube-7702/

Epsteins STHLM

Waka Waka brakar loss på Sergels torg - På onsdag på Youtube

Initiativtagaren Felicia Margineanu.

Sergels torg, söndag, stekhett, ingen orkar röra sig, nästan. Men plötsligt på Plattan dånar Waka Waka  (This time for Africa) ur en högtalare, Fifas officiella VM-låt, skriven och framförd av den latinamerikanska superstjärnan Shakira (med över 67 miljoner visningar på Youtube).

Det är Felicia Margineanu som fick idén för en månad sedan att samla folk på Sergels torg och dansa och sjunga Waka Waka. ”Shakira uppmanade folk att sjunga och dansa och filma och lägga ut på Youtube”, berättar hon.

Allt fler ansluter sig till det dansande böljande havet. Felicias kompis Nikeisha Andersson filmar för fullt. Alla vill vara med. Nu på onsdag lägger Felicia och Nikeisha ut sin garanterat medryckande Waka Waka-film från Sergels torg på Youtube. Då får vi se om det blir lika många visningar som originalet. Kanske inte. Men jag tror den blir värd att titta på.