Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-28 10:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/07/11/meningslos-skadegorelse-pa-malartorget-7772/

Epsteins STHLM

Meningslös skadegörelse på Mälartorget?

”Meningslös skadegörelse”, är min första tanke när jag kliver av bussen vid Mälartorget och får syn på det sönderslagna glaskrosset från en annonstavla utanför restaurangen Vapiano. Sen tänker jag vidare: ”Det måste finnas en förklaring. En vanmäktig vrede måste ha varit farten. En person som kände sig tvungen att avreagera sig kanske fick tag i en gatsten eller liknande och krossade den stora tjocka glasskivan istället för att begå våld mot annan person.”  Inte för att jag har en aning om i fall så var fallet. Men det ger åtminstone en teoretisk förklaring till en för mig annars totalt obegriplig handling.