Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 04:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/08/28/protesterna-vaxer-mot-barbariska-dodsdomar-i-iran-7935/

Epsteins STHLM

Protesterna växer mot barbariska dödsdomar i Iran

Lars Epstein
Rätta artikel

Protesterna växer mot dödsdomen...

...mot Sakineh  Mohammadi Ashtiani i Iran.

Världen över växer protesterna mot den iranska kvinnan Sakineh Mohammadi Ashtianis dödsdom genom stening. Hon förnekar det påstådda men obevisade ”äktenskapsbrott” hon redan dömts för en gång med 99 piskrapp som straff. En andra gång har hon åter dömts för samma ”brott”, nu till döden genom stening.

Bildjournalisten Sanna Sjöswärd som träffat Sakinehs son i Iran...

...var en av många talare på Mynttorget.

På lördagskvällen uttryckte en stor mängd talare världen över sin avsky för den iranska regimens barbariska metoder.  På Mynttorget hölls en stor manifestation med en mängd talare. Min vän bildjournalisten Sanna Sjöswärd, som för Aftonbladets räkning (som enda journalist) träffade Sakineh Mohammadi Ashtianis son Sajjad Ghader-Zade för några veckor sedan i Iran berättade om sonen och dotterns kamp för att försöka få sin mamma frikänd. Läs hela hennes intervju med Sajjad Ghader-Zade här.