Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/09/26/vargens-vanner-i-stan-8153/

Epsteins STHLM

Vargens vänner i stan

Ett hundratal människor, många med hundar, promenerade i grupp genom city på lördagen, från Humlegården till Kungsträdgården, en stillsam manifestation av nybildade Wolf Army, vargens vänner. ”Vargen har en självklar plats i vår fauna. Den måste räddas från utrotning. Vi vill att okunskapen om vargen ska reduceras”, sade Ingela Hallgren i Wolf Army.

Kd-politikern Carina Lassestig från Dalarna som är emot jakt på varg till skillnad från sina partikamrater i riksdagen var också en av talarna i Kungsträdgården. ”Vargen har levt här i landet sedan istiden, den är en del av vår kultur. Men den har blivit en sinnebild för det onda. Men vargen är inte ond och det är drygt hundra år sedan en varg dödade en människa här i landet och då var det en varg som först hade varit i fångenskap. Vi ska sprida fakta. Vargen är utrotningshotad. Det måste förhindras”, sade Carina Lassestig.