Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 03:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/10/03/hur-smugglas-rokgranaterna-in-pa-rasunda-fotbollsstadion-8201/

EPSTEINS STOCKHOLM

Hur smugglas rökgranaterna in på Råsunda fotbollsstadion?

 '

På Råsunda fotbollsstadion kontrolleras publikens väskor och fickor innan den släpps in genom vändkorsen så att inte flaskor och burkar förs med in på arenan som skulle kunna slängas in på planen under matchen. Kan någon förklara hur vissa supportrar trots den kontrollen ändå lyckas smuggla in hela rökgranater (!) som utlöses före matchstart så att en Lützendimma lägger sig över planen och gör spelarna osynliga och orsakar tillfälliga andningsproblem hos vissa åskådare.

 Söndagens fotbollsderby mellan AIK-DIF på Råsunda utgjorde inget undantag. Stickande rökmoln steg som ofta upp över norra läktaren före matchen. Efter matchen gick det som vanligt vildsint till med huliganer som vräkte omkull kravallstaket och försökte söka upp motståndarlagets supportrar för ett råkurr vilket jag tror misslyckades sedan beridna poliser ingripit.

Hur annorlunda var det inte förr? Då var fotboll fest med glada hejaramsor och applåder från läktarna. Den stämningen önskar jag åter, förgäves förmodligen.