Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-23 07:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/10/09/pa-mandag-sker-det-stora-lyftet-pa-stromkajen-8254/

Epsteins STHLM

På måndag sker det stora lyftet på Strömkajen

I den pågående renoveringen av Strömkajen ingår två nya biljettkiosker för Strömma Kanalbolaget och Waxholmsbolaget. Strömma Kanalbolagets gamla biljettkiosk är först i tur att flyttas. Nu på måndag morgon lyfts den stora kiosken (som också har inrymt Pressbyrån) bort med en väldig kran och sätts ombord på en ponton och glider i väg jag vet inte vart. I den gamla kioskens ställe kommer efter hand en ny biljettkiosk i en betydligt modernare design (sista bilden).

Läs även: Respekt för den historiska miljön?