Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 16:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/10/22/glashalt-i-roslagen-dags-att-satta-pa-vinterdacken-8353/

Epsteins STHLM

Glashalt i Roslagen – dags att sätta på vinterdäcken

Kårsta i Vallentuna och Svanberga utanför Norrtälje brukar ha de lägsta temperaturerna när köldvintern slår till. Inte så konstigt då kanske att vägen mellan Svanberga och Söderby-Karl blev glashal med en förrädisk osynlig ishinna på fredagseftermiddagen. Vid Karls kyrkoruin kanade en bil med ett släp bräder ner i diket och en kilometer närmare Norrtälje fastnade en estnisk lastbil i ett svagt uppförslut men kom loss efter tjugo minuter. Det verkar vara dags att sätta på vinterdäcken.