Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 13:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/11/26/angelagna-utstallningar-pa-fotomassan-8604/

EPSTEINS STOCKHOLM

Angelägna utställningar på Fotomässan

De långa teleobjektiven är lockande att pröva.

Kameraentusiasternas julafton pågår på Stockholmsmässan i Älvsjö hela helgen. Men också bildälskarnas. Halva Fotomässan består av prylar och halva av utställningar. Morten Krogvold, Hannah Modigh och Marcus Erixson är några av de viktiga fotograferna som visar sina arbeten.

Besökare betraktar Morten Krogvolds porträtt av Nelson Mandela.

Hannah Modigh signerar sin "Hillbilly Heroin, Honey", nyligen utnämnd till Årets fotobok.

Hannah Modigh vid signeringsbordet.

Besökare intresserade av Hannah Modighs bilder.

En ny bekantskap bland de fotografiska utställarna är Claes Henrik Hedberg. Han har sedan ungdomen odlat sitt fotointresse parallellt med sin affärsmannabana. Under senare år har han strövat runt i Stockholm och fotograferat träffsäkra snapshots. Några är riktiga pärlor. Bilderna ger mig en déjà vu-upplevelse. De erinrar om den genre som DN-fotograferna jobbade i på 1990-talet och som då kallades klockbilder. Dessa publicerades dagligen utan annan bildtext än adressen och klockslaget. Tyvärr försvann sedermera detta uppskattade inslag i tidningen. Claes Henrik Hedberg jobbar träffsäkert vidare i denna aktningsvärda tradition. Han har också samlat ett urval av sina bilder i en praktvolym ”Eye in Stockholm” (Nya Vyer) med inledande essä av författaren Niklas Rådström.

Klarabergsgatan, 28 februari 2006, kl 13.24 FOTO: CLAES HENRIK HEDBERG

Slussen, 30 mars 2004, kl 15.41 FOTO: CLAES HENRIK HEDBERG

Djurgårdsslätten, 1 mars 2005, kl 14.29 FOTO: CLAES HENRIK HEDBERG

Katarinavägen, 9 maj 2005, kl  19.05 FOTO: CLAES HENRIK HEDBERG