Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-20 16:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2010/12/02/hur-blir-det-med-muralmalningen-i-bromstens-industriomrade-8646/

Epsteins STHLM

Hur blir det med muralmålningen i Bromstens industriområde?

Rätta artikel

Bromstens halvt vildvuxna industriområde inte långt från Spånga station står inför rivning och en omfattande omdaning. Stan tänkte för ett par år sedan låta bygga 1100 nya bostäder på platsen. Nu har man skrivit upp siffran till 1 500 nya bostäder, varav 30 procent hyresrätter. Oppositionen ville ha 50 procent hyresrätter när frågan diskuterades i Stockholms kommunfullmäktige senast.

Att vara eller inte vara? Det är frågan för muralmålningen i Bromstens industriområde, tyvärr till betydande del skymd på denna nytagna bild.

Så försvinner de en efter den, de gamla industriområdena i stadens utkanter utan att lämna något spår efter sig, Lugnet, Fisksjöäng och nu om några år Bromstens industriområde. I Bromstens industriområde  finns kanske inte så mycket att bevara. Det mesta förefaller rätt charmlöst. En väldig graffitimålning på en industrifasad från 1989 benämnd Fascinate utförd med husägarens godkännande av artisterna Circle and Weird har dock förekommit i diskussionen i flera år.  Stadsmuseet har uttalat sig i uppskattande ordalag om konstverket och anser det vara av hög kvalité. Visst vore det charmigt om man kunde infoga den omdebatterade muralmålningen i den nya framtida stadsdelen med första inflyttning tidigast 2015. Men chansen är nog rätt liten. Eller, kanske inte.