Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

Stoppa statens planer att ta död på Drottninggatan!

Drottninggatans karaktär är hotad av statens expansionsplaner …

… enligt en debattartikel i dagens DN …

… fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp).

Staten har planer på att få bort butikerna längs stora delar av Drottninggatan och förvandla butikslokalerna till kontor för de statliga verken. Det framgår i en debattartikel av fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) i dagens DN:

”Det har nu kommit till min kännedom att staten har som långsiktig plan att få bort samtliga kommersiella aktörer på Drottninggatan för att bereda plats för regeringskansliet. Effekterna skulle bli förödande för ett av Stockholms viktigaste promenadstråk.”

Det är lätt att hålla med Madeleine Sjöstedt. Dessa upprörande planer måste självklart stoppas. Jag utgår från att samtliga partier i Stockholms kommunfullmäktige säger nej till de statliga planerna att lägga en död hand över Stockholms mest frekventerade promenadstråk, Drottninggatan. Det räcker mer än nog med att staten det gångna halvseklet har kontoriserat hela Södra Klara.

Staten nöjer sig tydligen inte med att bygga på ett helt kvarter ovanpå kv. Loen i hörnet av Jakobsgatan och Drottninggatan …

… nu finns det planer på att ta affärslokalerna i anspråk och …

… lägga en död över Drottninggatan så att den bli lika spännande att promenera på som …

… Karduansmakargatan, en av tvärgatorna till Drottninggatan.