Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 16:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/03/20/dobblarna-tillbaka-pa-vasterlanggatan/

Epsteins STHLM

Dobblarna tillbaka på Västerlånggatan

Rätta artikel

Ett trist vårtecken är ligorna som lurar av godtrogna människor stora på pengar på illegalt spel.  Nu är de här igen. Det är samma gäng som tidigare år. En fingerfärdig person i ligan sitter på huk och förpassar en papperskula mellan tre tändsticksaskar.  Den som satsat 500 kronor och gissar rätt (under vilken ask kulan slutligen ligger) vinner det dubbla. Men det är ingen som vinner, endast medbrottslingarna som står i en ring runtom och låtsas vara turister. På detta sätt fångas då och då en inte ont anande förbipasserande på kroken och tror sig veta under vilken av askarna kulan ligger och satsar 500 kronor eller 50 euro, garanterat förlorade pengar. Den fingerfärdige spelaren smusslar omärkligt undan kulan så att det är tomt under asken när han vänder på den.

Jag skulle önska att polisen fick maktbefogenheter att sätta stopp för denna brottsliga verksamhet inför öppen ridå.  Jag har tidigare under åren sett upp till fyra ligor på tillsammans uppåt femtio personer i full verksamhet på en sträcka av ett par hundra meter mellan riksdagshuset och Tyska brinken. Men lagstiftningen är för dålig.  Dags att politikerna ändrar i dobblerilagen så att den här verksamheten försvinner för gott.