Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 02:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/04/10/3-500-namn-insamlade-till-stod-for-fria-teatern/

Epsteins STHLM

3 500 namn insamlade till stöd för Fria Teatern

Lars Epstein
Rätta artikel

Den hembakade glaserade sockerkaksbiten med strössel och vinbärsfyllning för 10 kronor skulle egentligen ensam räcka som anledning till ett besök på Fria Teaterns vänner söndagscafé i Högdalen. Men där bjuds också på gratis samvaro och underhållning. På söndagen hade över hundra personer bänkat sig för att lyssna på bandet Vårt Band som bjöd på skön musik till samhällskritisk sång med doft av 1968.

Bandet "Vårt band" spelade på söndagens stödcafé. Artisterna från vänster: Olle Granath, Karin Arvidsson, Jenny Schörlin och Herman Geijer.

Karolina Björklund samlar in namn i Högdalens centrum till stöd för Fria Teatern.

Under tre månader har Fria Teaterns vänner ordnat stödcafé på söndagarna och haft namninsamling för att säkra teaterns framtid. I dagsläget har man fått ihop 3 500 namnunderskrifter mot den föreslagna neddragningen av det kommunala anslaget som skett på felaktiga premisser till en teater som verkat i Högdalen i mer än trettio år.

Ulrika Dahl från Fria Teaterns vänner berättar om uppvaktningen hos lokalpolitikerna och den förhållandevis positiva responsen.

Ulrika Dahl berättade om uppvaktningen av politikerna i stadsdelsnämnden i torsdags ( se min blogg) som visserligen inte resulterade i konkreta löften men ändå i positiva signaler för teaterns framtid. Nästa söndag är det sista planerade caféet för våren. Det pågår kl 13-16. Jag rekommenderar alla (inte minst ansvariga politiker) att göra ett besök i en skön miljö på en mötesplats av ett slag som det finns alltför få av i våra bostadsområden. De som finns måste vi värna, stötta och ha som förebilder för nya liknande ställen på andra ställen, i stället för att omöjliggöra deras existens.

Fria Teatern är som namnet antyder förstås inte bara ett välkomnande café utan i huvudsak en teater. Denna vecka spelas följande kvällsföreställningar på scenen i Högdalen: ”Svårast är det för de värdelösa” av Rasmus Lindberg (månd 11 april kl 19) och Sanna Kvinnor av Anne Charlotte Leffler (torsd 14 april kl 19 och lörd 16 april kl 18).