Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 10:03 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/05/07/parad-for-bilfritt-pa-skarpnacks-alle/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Parad för bilfritt på Skarpnäcks Allé

Svante Tidholm gick i spetsen för Skarpnäcksparaden.

Till tonerna av dragspel och allehanda hemmagjorda instrument tågade ett hundratal människor Skarpnäcks Allé fram i vårsolen på lördagen. Det karnevalslika följet tågade för en bättre närmiljö, särskilt på Skarpnäcks Allé, den breda huvudgatan. I täten gick Svante Tidholm. Han berättade att invånarna och alla lokalpolitiker från vänster till höger är överens om att genomfartstrafiken på Skarpnäcks Allé ska bort. Ändå händer inget fast kravet har funnits i flera år.

”Vi vill ha upphöjda torg på två ställen, vid tunnelbanan och kulturhuset, med passage endast för bussar. Men trafikkontoret som bestämmer centralt har inte engagerat sig i frågan. Skarpnäcks Allé byggdes från början för att vara bilfri och det vill vi att den ska vara nu också”, säger Svante Tidholm.

Skarpnäcksparaden som arrangerades av nätverken ”Öppna Skarpnäck” och ”Linje 17-för sjutton” genomfördes för tredje året i rad. Den avslutades med bullkalas i gröngräset.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt