Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/06/19/sapojoggen-en-ny-klassiker/

Epsteins STHLM

Säpojoggen - en ny klassiker?

På ettårsdagen av ett uppmärksammat bröllop i Storkyrkan bevakat av Säpovakter som halvsprang längs ekipaget den 4,7 kilometer långa kortegevägen från Storkyrkan till Djurgården anordnades på söndagen den så kallade Säpojoggen som lockade ett hundratal deltagare. Loppet gick längs samma sträcka som den Säpovakterna halvsprang på den 19 juni 2010. Deltagarna var klädda i svarta kostymer, hörsnäckor, solglasögon och vattenpistoler. Grundkonditionen hos deltagarna verkade det inta vara något fel på, åtminstone inte de första hundra meterna nerför Slottsbacken ut på Skeppsbron så vitt jag kunde bedöma. Återstår att se om detta nya inslag i Stockholms långloppsflora blir bestående och utvecklar sig till en klassiker eller förblir en engångsföreteelse. Det visar sig om ett år.