Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 14:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/06/24/oersattliga-piltrad-pa-norr-malarstrand-doende-pga-sabotage/

EPSTEINS STOCKHOLM

Oersättliga pilträd på Norr Mälarstrand döende pga. sabotage

Mellan femton och sjutton hål har borrats i stammarna på vart och ett av de saboterade träden.

Människor går förbi de sex saboterade pilträden på Norr Mälarstrand och skakar på huvudet. Jag undrar också. Hur kan någon ta sig för att borra femton till sjutton hål och spruta in någon form av gift i stammarna på de gamla vackra pilträden så att de med säkerhet kommer att dö inom några månader. Ännu vet ingen (utom sabotörerna själva) vem som utfört nidingsdådet.  Trafikborgarrådet Ula Hamilton (m) sa i ABC att det ”är för djävligt”. Jag håller med och hoppas gärningsmannen åker fast och får betala lika dyrt som villaägaren i Nockeby som sågade ned ett antal flerhundraåriga tallar för att få bättre sjöutsikt. Pilarna på Norr Mälarstrand är oersättliga i den meningen att de är av en sort som inte längre finns att få tag i på trädskolorna. Det berättade stadens trädexpert Björn Embrén i ABC-inslaget.