Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 13:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/07/30/lindgarden-ett-minne-blott/

EPSTEINS STOCKHOLM

Lindgården - ett minne blott

Nu är den gamla restaurangen Lindgården på Djurgården ett minne blott på grund av slarv från staden sida att följa upp villkoren i det gamla köpeavtalet när den såldes till en privat intressent. Rivningen av restaurangen med sina blommande verandor från funkisutställningen 1930 är nästan helt genomförd. Återstår två frilagda muralmålningar med Bellmaninspirerade motiv som snart ligger krossade och tillintetgjorda. En skamfläck i stadens kulturhistoria fullbordas inom några dagar.

Läs också: Nu rivs restaurang Lindgården på Djurgården