Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Epsteins STHLM

Gatukonsten behöver lagliga väggar

Gatukonstvandringen startade under Liljeholmsbron (observera fågelholken!) ...

... och avslutades under Sankt Eriksbron ...

Intresset för gatukonst verkar vara på toppen i stan inför evenemanger Art of the Streets 2011 på Södra teatern i helgen. Runt 130 personer deltog i Tobias Barenthin Lindblads gatukonstvandring som började under Liljeholmsbron och avslutades under Sankt Eriksbron.  Tobias Barenthin Lindblad visade exempel på och berättade om klistermärken, affischer, klotter, graffiti och tredimensionell gatukonst typ fågelholkar och annat.  Han uppmanade ingen att utföra gatukonst utan tillstånd samtidigt som han sa att den mesta gatukonsten har tillkommit utan tillstånd.  Under Sankt Eriksbron på Vasastansidan är det verkliga eldoradot för gatukonst och har varit så sedan 1980-talet. Man kan tro att man är i New York eller Berlin på denna ganska sunkiga men färgsprakande plats och deltagarna i vandringen fotograferade också flitigt medan Tobias Barenthin pläderade för lagliga graffitiväggar på allmänna platser i Stockholm så att också de som inte har råd att köpa reklamplatser ska kunna komma till tals i det offentliga rummet utan att begå lagöverträdelser.

... ett sunkigt ...

... men färgsprakande ställe.