Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-28 00:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/08/22/nu-rivs-huset-pa-grev-turegatan-8/

EPSTEINS STOCKHOLM

Nu rivs huset på Grev Turegatan 8

Grev Turegatan 8 i dag ...

Funkishuset på Grev Turegatan 8 från 1938 är under rivning. Om en månad eller så är det helt borta enligt rivningsarbetarna. Egentligen är det två hus, förutom gathuset också ett gårdshus, som rivs för att ge plats åt ett mäktigt niovåningshus med 61 bostadsrättslägenheter. Gathuset som nu rivs står indraget från gatan i förhållande till sina grannar eftersom det fanns planer på att bredda Grev Turegatan på 1930-talet. Planer som sedan länge är övergivna. Därför kommer det nya huset att rätta in sig i ledet och fasaden ligga i linje med övriga hus på Grev Turegatan.

... och i framtiden.