Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-19 15:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/09/24/peter-frisks-gratis-slussenvandringar-varje-tisdag-torsdag/

EPSTEINS STOCKHOLM

Peter Frisks gratis Slussenvandringar varje tisdag, torsdag

Peter Frisk döljer inte sin kärlek till dagens Slussen när han gratis guidar runt stockholmarna på plats och exempelvis visar hur de stora nivåskillnaderna mellan Gamla stan och Södermalmstorg liksom utjämnas och inte känns så besvärliga eftersom de konstruerats som långa slingrande vägböjar. Han argumenterar vidare vältaligt för hur smakfull dagens Slussen ter sig om man bara tänker bort det mångåriga bristande underhållet och hur estetiskt tilltalande och välfungerande Slussen skulle kunna bli om den renoverades och försågs med moderna tillägg.

Med kartor och bilder visar han samtidigt hur den nya Slussen kommer att se ut och fungera om det föreliggande stadsplaneförslaget får majoritet i stadsbyggnadsnämnden nästa torsdag och sedan definitivt i stadsfullmäktige i december.  Det blir branta trappor, en åttafilig trafikled i Skeppsbrons förlängning, tre trafikkorsningar, nya hus som skymmer utsikten mot KF-husen. Det är inte svårt att lista ut var han har sitt hjärta.

För den som är intresserad av att lyssna på Peter Frisks smittande entusiasm när han gratis guidar runt på Slussen finns det tillfälle att följa med varje tisdag eller torsdag.  Hans Slussenvandringar startar kl 13.00 vid Karl XIV Johans ryttarstaty.