Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 22:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/10/25/stockholm-ar-en-blomsterprydd-stad-utan-att-det-marks/

Epsteins STHLM

Stockholm är en blomsterprydd stad utan att det märks

Rätta artikel

De stora flata krukorna på Mynttorget står fyllda med jord men utan blommar.  Brukar de alltid stå här de? Jag har inte lagt märke till dem tidigare när jag passerat platsen. Jag frågar David Johnson i färd med att plantera ljung och cyklamen i krukorna. ”Jovisst. De står alltid här med sommarblommor på sommaren och höstblommor på hösten”, berättar han och hejdas av en förbipasserande turist som ber om hjälp att orientera sig i staden.

David Johnson (till vänster) och Robin Tiits planterar höstblommor på Mynttorget.

Att hjälpa turister till rätta ingår i jobbet för David Johnson.

Nu ser jag hur betydelsefulla blommorna är för att höja livskänslan i stenstaden. Men det är först när de saknas som man lägger märke till att något fattas. Stockholm är en blomsterprydd stad utan att man tänker på det.