Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Epsteins STHLM

”You have a problem in Stockholm”

Problemen med taxichaufförer som skörtar upp kunderna ska lösas av en krisgrupp. (Bilarna på bilden är inte kopplade till fusket).

Folkpartisten Karl Bern träffar välkomnar ofta utländska turister när de anländer till Stockholm. Många är nöjda. Men en dag talade han med en amerikan som sade ”You have a problem in Stockholm”. Vad, undrade Karl Bern. Amerikanen berättade att han fick betala taxiresan från Arlanda in till stan i Euro istället för i kronor.  ”Sånt här får vi skämmas för”, sade Karl Bern när kommunens budget debatterades i Stockholms stadshus på onsdagen. Därför föreslog han att en taxikrisgrupp tillsätts.

Karl Bern (fp).

Idén med krisgrupp för taxi fick helhjärtat stöd av Karin Wanngård (s). ”Jag är glad att folkpartiet tar initiativ till detta. Vi socialdemokrater deltar gladeligen i detta samarbete. Det är inte värdigt Stockholm att folk blir rånade när de åker taxi”.

Karin Wanngård (s).

Ann Mari Engel (v) anmärkte lite syrligt med adress den styrande borgerliga alliansen: ”Nu tillsätter ni en krisgrupp. Det hade varit bättre och billigare om ni tänkt på konsekvenserna innan ni avreglerade branschen”.

Ann Mari Engel (v).