Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-18 16:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/11/17/ord-star-mot-ord-om-tv-ekens-status-kan-fallas-redan-i-dag/

Epsteins STHLM

Ord står mot ord om TV-ekens status – kan fällas redan i dag

Lars Epstein
Rätta artikel

Hur rötangripen är egentligen TV-eken som kan börja fällas redan idag? Det frågar sig ekvännerna som själva har haft en expert nere vid ekens rötter i natt för undersökning.  ”Det är god klang vid rötterna och nere vid stammen. På ett ställe var det ett mindre parti som var mjukt men det var endast fem millimeter tjockt”, säger en av ekvännerna, Per Schönning, ordförande i Djurgården-Lilla Värtans miljöskyddsförening. Han finner det också märkligt att staden inte inväntar den rapport om TV-ekens status som den norske arboristen Erik Solfjeld arbetar med på trafikkontorets uppdrag.

Trafikkontorets trädexpert Björn Embrén å sin sida har sagt att TV-ekens status är mycket sämre än han först trodde och att den därför måste fällas med det snaraste för att inte utgöra en fara för allmänheten. Ord står mot ord. Måtte TV-eken inte sågas ned på felaktiga grunder.