Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-15 08:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/epstein/2011/11/18/tv-ekens-ade-narmar-sig-avsparrningarna-utakas/

Epsteins STHLM

TV-ekens öde närmar sig - Avspärrningarna utökas

Lars Epstein
Rätta artikel

Oxenstiernsgatan, där TV-eken står, spärrades till stor del av vid femtiden på fredagseftermiddagen. Bilar och bussar fick ta omvägar. TV-eken kommer att sågas ned snarast, säger informatören Mats Freij på trafikkontoret där man gjort bedömningen att den är en fara för allmänheten. "Trädet är dött och kan falla när som helst", sade han i ABC:s tidiga kvällssändning.

TV-ekens vänner tycker att beslutet att fälla eken borde vänta åtminstone till att den rapport som kontoret beställt av den norske trädexperten Erik Solfjeld läggs fram på tisdag i nästa vecka. De tycker också att mer ingående information om ekens ”miserabla” status saknas. "Vi får fler och fler belägg från forskare och andra trädexperter att någon akut fara inte föreligger och att man bör avvakta tills en grundlig sammanställning av olika synpunkter gjorts. Detta är en politisk skandal av stora mått", heter det bland annat i ett pressmeddelande från Rädda Eken-gruppen.